• Contact

Fouten bij UWV

Invloed op arbeidsongeschiktheidspensioen?
30 september 2024

UWV heeft waarschijnlijk fouten gemaakt bij het vaststellen van de hoogte van de WIA-uitkering. Mensen die arbeidsongeschikt zijn, hebben recht op een WIA-uitkering. Als zij pensioen opbouwen bij bpfBOUW hebben ze daarnaast soms recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen. Dit is een maandelijkse aanvulling op de WGA-vervolguitkering.

Onderzoek

Als de hoogte van de WGA-vervolguitkering niet correct is, heeft dit mogelijk ook gevolgen voor het arbeidsongeschiktheidspensioen en premievrije pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid dat deze mensen van bpfBOUW ontvangen. Of dat zo is weten we nog niet. We weten ook niet wie hier last van kan krijgen. Daarvoor zijn we afhankelijk van het onderzoek van UWV.

Wat is er aan de hand?

UWV doet zelf onderzoek om vast te stellen wat er precies aan de hand is. De resultaten daarvan zijn nog niet beschikbaar. Als die resultaten er zijn, zal bpfBOUW kijken wat dat betekent voor het arbeidsongeschiktheidspensioen. Wij zijn in gesprek met UWV en houden de situatie goed in de gaten.

Gevolgen

Er zijn nu nog geen gevolgen. BpfBOUW past geen uitkeringen aan. En wij veranderen ook niets in onze administratie. Wij wachten het onderzoek van UWV af. Pas daarna kijken wij of én welke gevolgen er zijn.

Als de fouten bij UWV effect hebben op het arbeidsongeschiktheidspensioen van bpfBOUW, dan nemen wij contact op met de mensen die het betreft.

Wat doen we nu?

We zijn in gesprek met UWV en houden de situatie nauwlettend in de gaten. Zodra er meer bekend is, zullen wij de gevolgen in kaart brengen en betrokken deelnemers informeren.