Een werknemer gaat verhuizen

Vrouw geeft jongen een verhuisdoos aan voor een verhuisbus

Als een werknemer gaat verhuizen moet er ook voor het pensioen een en ander geregeld worden. Op deze pagina staat wat jij en de werknemer hiervoor moeten doen.

Wij krijgen deze informatie automatisch door van de gemeente. Jij en de werknemer hoeven daarom niets te doen.

Wij krijgen deze informatie niet automatisch door van de gemeente. De werknemer moet zijn nieuwe adres doorgeven aan de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Zij geven het nieuwe adres door aan ons. De werknemer kan het correspondentieadres wijzigen via Mijn Bouwpensioen.

De werknemer moet het nieuwe adres doorgeven aan de gemeente van de nieuwe woonplaats. Zij geven het nieuwe adres door aan ons.

Dan vraagt de werknemer je misschien om het formulier ‘aanvullende voorzieningen werkgever’ in te vullen. Met dit formulier geef je aan welke voorzieningen er zijn voor de werknemer bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. Uit deze voorzieningen kan de hypotheek dan worden betaald. Voorbeelden van voorzieningen zijn een nabestaanden- en een arbeidsongeschiktheidspensioen.

Lees hieronder welke voorzieningen bpfBOUW heeft voor werknemers. De termen op het formulier zijn mogelijk anders dan die wij gebruiken. Als je ons Pensioenreglement meestuurt, kan de hypotheekverstrekker zelf de termen vergelijken. Je blijft als werkgever verantwoordelijk voor het juist invullen van het formulier.
 

Arbeidsongeschiktheid

Het arbeidsongeschiktheidspensioen van bpfBOUW is een (basis)dekking WGA-hiaat. Er zijn 2 regelingen bij arbeidsongeschiktheid:

1. Premievrij pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid

Dit betekent dat een arbeidsongeschikte werknemer nog steeds een deel van het ouderdomspensioen opbouwt. Wij betalen hiervoor de premie. Dit noemen wij premievrije pensioenopbouw.

Hier lees je meer informatie over premievrije pensioenopbouw, bijvoorbeeld over de hoogte en wanneer het stopt.

2. Arbeidsongeschiktheidspensioen

Een werknemer krijgt dit pensioen als hij een WGA-vervolguitkering van UWV ontvangt. Het arbeidsongeschiktheidspensioen is een aanvulling op de WGA-vervolguitkering. Je kan dit vergelijken met de basisdekking WGA-hiaat die op het formulier ‘aanvullende voorzieningen werkgever’ staat. Ben je werkgever in de sector Natuursteen of Timmer? Dan is er voor jouw werknemers ook een aanvullend arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld.

Let op! Ben je werkgever in de sector Afbouw, Baksteen of Bikudak? Dan is er bij bpfBOUW geen arbeidsongeschiktheidspensioen voor jouw werknemers geregeld.

Hier lees je meer informatie over arbeidsongeschiktheidspensioen, bijvoorbeeld over de hoogte en wanneer het stopt.
 

Duur van de regelingen

Hebben jouw werknemers recht op premievrije pensioenopbouw en/of arbeidsongeschiktheidspensioen? Dit hangt af van het percentage dat een werknemer arbeidsongeschikt is en hoelang deze arbeidsongeschiktheid duurt.

Overlijden

BpfBOUW kent geen ANW-hiaatverzekering maar wel een nabestaandenpensioen. Dit bestaat uit een partnerpensioen en een wezenpensioen. Overlijdt een werknemer? Dan ontvangen wij bericht van de gemeente waar deze woonde. Daarna sturen wij de nabestaande(n) een brief en een aanvraagformulier ‘Nabestaandenpensioen’. Met dit formulier vraagt de nabestaande het nabestaandenpensioen aan. Werknemers kunnen de hoogte van het partnerpensioen opzoeken in Mijn Bouwpensioen.

Bekijk meer informatie over partnerpensioen en wezenpensioen, bijvoorbeeld over de hoogte.
 

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt

Kijk op onze contactpagina voor onze contactgegevens.